Een magische reis naar de Maanvallei

is niet alleen een voorleesverhaal en prentenboek. Ons doel is om een totaalervaring te creëren waarin kinderen zichzelf verder kunnen ontplooien en ontwikkelen. Op onze pagina Maankunst vind je allerlei knutselopdrachten, meditaties en leuke filmpjes die voortborduren op het verhaal. Zo kunnen kinderen hun fantasie en talenten nog verder ontplooien en ontwikkelen. 

Klik hier om het boek te bestellen

 

Fantasie, gedachten en meditatie

De Maanvallei herinnert kinderen aan de ongelofelijke kracht van fantasie. De wereldberoemde natuurkundige Albert Einstein zei al dat ‘fantasie de taal is van onze ziel’. Heel veel kinderen leven graag in hun fantasie-bubbel en eens op school wordt die bubbel vaak doorprikt. Uiteraard is het belangrijk dat kinderen leren lezen, schrijven en rekenen. Maar er zou ook evenveel aandacht moeten gegeven worden aan Creatie en Fantasie. Het cognitieve zou dus veel meer aangevuld moeten worden met het intuïtieve en het creatieve. Terwijl de creatieve vakken steeds minder en minder aandacht krijgen in het reguliere onderwijs. De focus ligt nog te vaak bij de mannelijke energie van actie nemen en doorzetten, denken en wijsheid vergaren. De zachte vrouwelijke energie van vertrouwen, creativiteit, overgave en intuïtief (aan)voelen wordt vaak vergeten. Met de Maanvallei willen we de energie van de zon (mannelijke energie) en de energie van de maan (vrouwelijke energie) terug in balans brengen.

De Maanvallei leert kinderen ook dat ze met de kracht van hun gedachten hun eigen wereld kunnen creëren. Als ouder, grootouder, leraar, ... geven we niet alleen onze eigen limiterende geloofsovertuigingen door aan onze kinderen maar ook onze manier van denken. We focussen ons heel vaak op dingen die niet goed gaan of op onze gebreken. Maar we zouden onze kinderen echter nu al kunnen leren om te focussen op goede gedachten. De in 2014 overleden Japanse wetenschapper Dr. Masaru Emoto onderzocht de effecten van muziek, woorden en gedachten op de moleculaire structuur van water. Benieuwd naar zijn onderzoek? Lees er hier meer over.

De Maanvallei werkt in feite ook als meditatiemedium. Kinderen zijn tegenwoordig enorm snel afgeleid. Alles moet snel gaan. Denk aan het scrollen door Instagram en de filmpjes op Tik Tok. De Maanvallei is een traag avontuur, geschreven in beschrijvende taal met gelaagde illustraties. Wanneer het wordt voorgelezen brengt het kinderen automatisch in een meditatieve staat. Heel veel ouders zeggen dan ook dat hun kinderen heel rustig worden als ze naar het verhaal luisteren. Het is dus ideaal om een drukke dag mee af te sluiten.

 

Korte inhoud

In het verhaal nemen Hannah en Mathias je mee naar verschillende werelden. Samen met hun hondjes en de trouwe kat van buurman Tijn gaan ze op ontdekking in een wereld vol fantasie. Ze ontmoeten bijzondere wezens en dieren die hun steeds verder helpen op hun reis naar de oneindige bron van licht en liefde. Onderweg leren ze omgaan met hun angsten en onzekerheden en worden ze gestimuleerd om deze om te zetten in vertrouwen in zichzelf en in de beschermende en helende kracht van natuur.

Schrijf je hieronder in voor onze Maanbrief

Vind je De Maanvallei leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe filmpjes, knutselideeën, gezonde recepten, tovenaarsweetjes, ... kortom al onze activiteiten? Schrijf je dan zeker in voor onze maanbrief. De maanbrief verschijnt twee keer per maand rond de periode van de nieuwe maan en de volle maan.